Over deze actie

Wat leuk dat u op onze website kijkt!

Wij zijn een groep jongeren uit Ridderkerk en omstreken. We hopen een ontzettend mooi avontuur aan te gaan met behulp van Stichting HOE (Hulp Oost Europa), en willen dit ontzettend graag met jullie delen via deze website!

Stichting HOE is een stichting die zich inzet in landen in Oost-Europa. De organisatie is op een aantal terreinen werkzaam:

  • Diaconaal werk, zoals hulp in noodsituaties en zorg aan kwatsbare ouderen;
  • Gemeenteopbouw, zoals het opzetten van evangelisatiewerk en ontwikkelen van jeugd- en jongerenwerk;
  • Onderwijs, zoals ondersteuning in christelijk onderwijs en ontwikkelen Romaonderwijs.
In de herfstvakantie 2019 hopen wij naar Servië te gaan, om onszelf inzetten voor deze mensen, die het vele malen minder hebben dan wij hier in Nederland.

We gaan daar 2 predikanten en hun -kleine- gemeenten ontmoeten, Laszlo Harangozo en Tibor Varga. Voor één gemeente zullen we een jeugdhonk opbouwen, dit zodat de jongeren onderling elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige sfeer, waar ook plaats is om geloofsvragen met elkaar te delen. Een kelder wat vroeger een CV-ruimte was, zal omgebouwd wordt tot een gezellig jeugdhonk!

Ook krijgen we zeer waarschijnlijk de kans om mee te gaan met dominee Varga naar een vluchtelingenkamp om ook deze mensen te ontmoeten. Deze kampen zijn opgebouwd bij de grens van Servië en Hongarije.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontmoeting met de mensen in het dorp en gemeente waar we te gast zullen zijn. We hopen ook samen met de kinderen uit het dorp en de gemeente leuke activiteiten neer te zetten, eenvoudigweg om er gewoon te zijn voor de mensen daar.

Uw hulp nodig!

Dit mooie werk komt natuurlijk niet zomaar tot stand. Daar hebben we u & jou voor nodig. Met uw ondersteuning kunnen we gaan klussen, eten en drinken kopen en uitdelen.

Dit geld we ophalen door middel van acties. Een vrijwillige bijdrage is ook meer dan welkom en zullen we erg waarderen.

Helpt u ons streefbedrag van €5000,- te bereiken?!

Alvast bedankt! Het Serviëteam!


Schuiven naar boven