Over ons

Benieuwd wíe er achter deze actie zitten? Lees de persoonlijke motivatie op deze pagina!

Francine de Jong

Здраво (Hallo in het Servisch)

Leuk dat u/jij een kijkje neemt op deze pagina! Mijn naam is Francine de Jong, 25 jaar en ik woon in Ridderkerk. Verder ben ik in het dagelijkse leven werkzaam bij Juwelier Rikkoert in Schoonhoven als e-commerce medewerker.

Ik kijk erg uit naar de herfstvakantie, waar we met een groep jongeren een jeugdhonk voor de jongeren van de gemeente van dominee Laszlo gaan bouwen. Verder gaan we met hem mensen uit de gemeente bezoeken en gaan we met een andere dominee vluchtelingen bezoeken. Ik zie er naar uit om daar m’n handen uit de mouwen te gaan steken en ook om daar er voor de mensen te zijn. Want wat is er mooier om er voor je naaste te zijn en ze te helpen, die het zo minder hebben dan wij? Helpt u/jij ook mee?

Arjan van Gent

Hallo allemaal, mijn naam is Arjan van Gent.

Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Ridderkerk. Ik hou ervan om voor mijn naaste klaar te staan en hen tehelpen als dat nodig is. Een reis naar Oost-Europa wil ik ook heel graag.

Daarom ga ik ook mee met deze reis naar Servië. Naast het helpen van mijn naaste hoop

ik er ook iets uit te mogen dragen van Christus. 
Ik heb er zin in!!!!!!!

Klaudia de Sterke

Ik ben Klaudia de Sterke.
Ik ben 16 jaar en woon in Hendrik Ido Ambacht.

In oktober ga ik naar Servië met Stichting HOE (Hulp Oost Europa).
Ik wil dit graag doen, omdat ik dan wat voor de ander kan betekenen en omdat je de mensen daar kunt helpen en ondersteunen.
Ook wilde ik dit al heel lang doen, een reis naar het buitenland maken en dan vrijwilligerswerk doen!
Maar die kan zeker niet zonder uw hulp en die hebben we nodig bij onze acties! Ik hoop dat we mogen rekenen op uw hulp!

Louise van Houdt


Hoi! Mijn naam is Louise van Houdt.


Ik ben 15 jaar en woon in Zwijndrecht. Ik heb erg veel zin in onze reis naar Servië.
We gaan daar een jeugdhonk bouwen, lokale mensen ontmoeten en naar een vluchtelingenkamp bij de grens met Hongarije.
Het lijkt me mooi om deze mensen een hart onder de riem te steken en te helpen waar ik kan.

Voor deze reis heb ik uw hulp nodig; wat u kunt doen om mij te helpen, is geld overmaken naar NL84 INGB 0000 0088 87 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa, Barneveld o.v.v. ‘Projectgeld Ridderkerk 791251’.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Gerben van Gent

Ik ben Gerben van Gent, 22 jaartjes jong en al levenslang woonachtig in Ridderkerk.

De doordeweekse dagen vul ik met het werk als timmerman bij een aannemersbedrijf, met daarnaast nog wat vrijwilligerswerk met vluchtelingen.

Het is voor mij al een geruime tijd de wens om naar Oost-Europa te gaan met een werkvakantie om de mensen daar te kunnen helpen en de cultuur daar te proeven en ervaren.

De combinatie van het praktisch en sociaal bezig zijn met elkaar om de mensen daar tot een hand en voet te zijn als dienaren van Christus

spreekt mij heel erg aan en wakkert het enthousiasme sterk aan. Hoe fijn is het om met elkaar op deze manier gehoor te geven aan onze Bijbelse opdracht om te delen met de armen (geestelijk en/of in goederen) en zoiets van Christus liefde te laten zien?

Zoals u begrijpt kost het project ook het nodige en hopen we dat we naast uw gebed ook financieel op uw steun mogen rekenen.

Imke Put

Hallo allemaal!
Mijn naam is Imke Put, ik ben 18 jaar oud en ik woon in Ridderkerk.
Ik volg de opleiding verpleegkunde en het is mijn grote passie om mensen te helpen en te verzorgen!
Toen ik hoorde dat we deze reis naar Servië konden maken was mijn keuze snel gemaakt. Het is een droom die uitkomt en ik vind het mooi dat ik op deze manier iets voor mijn naasten kan betekenen!
Ik zie er naar uit om de komende tijd de verhalen met jullie te delen.
Groetjes Imke Put

Matthias Wissink

Hoi, ik ben Matthias, 22 jaar oud. Ik ga mee met deze werkvakantie om de mensen in de regio van Subotica te helpen. Met alles wat wij hebben vergeten we misschien te vaak hoe andere mensen leven, zelfs in Europa. Daarom zal dit ook een project zijn waarvan we kunnen leren.

Ik hoop op een mooie tijd waarin we iets kunnen betekenen voor onze mede-christenen.

Marie-Lisa Baan

Louelle de Kluiver

Hii, mijn naam is Louelle ik ben 18 jaar en ik woon in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik vertel graag in het kort waarom ik mee ga met deze reis naar Servië. Ik heb famillie woonachtig in Chili, in 1 van de armste wijken in Santiago, zodat zij kinderen kunnen opvangen, die het lang niet zo goed hebben als wij. Toen wij als gezin daar voor een maand heen zijn gegaan heb ik veel indrukken gekregen,want hoe leven de mensen daar nou eigenlijk. Als ik dan zie en hoor dat er binnen de EU ook zo veel armoede is, wil ik daar graag heen om deze mensen een steuntje in de rug te geven. Door een jeugdhonk met elkaar te bouwen, maar ook door sociaal contact met de bewoners daar.

Bart Kaptein

Vol enthousiasme hoop ik mij komende herfstvakantie in te zetten voor de mensen in Servië. De mensen hebben minder dan wij en kunnen onze hulp goed gebruiken.
Eerdere werkvakanties hebben mij laten ervaren dat je op die manier een ander geweldig kan helpen en daarnaast zelf kan groeien in vriendschap en geloof.
We hopen dan ook met elkaar een gave bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving daar. Dit kan niet zonder uw hulp! Hen helpen die dat nodig hebben is toch het mooiste wat er is?

Arjan Lodder

Hallo, ik ben Arjan, en doe ook mee met dit mooie initiatief.
Het is de bedoeling de daad bij het woord te voegen.
En ik hoop dat wij op onze beurt een spiegel voorgehouden krijgen, waarbij de indruk nog een poosje beklijft.
We hebben er zin in!

Ilse Hooijmeijer

Johannes Kaptein

Hooooi, ik ben Johannes. Ik leef al 20 jaren lang en mag in mijn 20e jaar vrijwilligerswerk gaan verrichten in Servië. Ik doe dit omdat ik benieuwd ben naar de manier van leven daar en hoop daar iets te betekenen voor m'n medemens. Hier in Nederland doe ik filmen en fotograferen als werk, dus waarschijnlijk zien jullie wel foto’s van onze werkzaamheden voorbij komen.
Doneer even wat geld hier op de website dan kunnen wij daar aan de slag.
Alvast hartelijk dank!

Wilfand Voogt

Hoi, ik ben Wilfrand, ik wil het graag een keer ervaren hoe het is om in Servië te leven!
Om ons zo meer bewust te zijn hoe goed wij het hebben hier in Nederland en om zo wat voor de mensen daar te kunnen betekenen!

Schuiven naar boven